17.12.11

Гарячі баталії під холодною зливою - орієнтувальники у Бобовище розіграли призи від Святого Миколая

"Бата́лія (рос.- сражение; фр.- bataille, серед.-віч. лат.- battallia — бій, битва) — сукупність боїв (бойових дій) на суші, в повітрі або на морі, зв'язаних між собою метою й часом..."
І дійсно - цього дня одного вміння швидко і безпомилково орієнтуватися було замало: злива, що не вщухала вже другу добу, перетворила мляві потічки на стрімкі потоки, сухі канави - у серйозні перешкоди з водою по груди... Доводилося дертися в гору по ковзким схилам, стрімголов скочуватися з них, перестрибуючи-перелітаючи через чергову водно-болотяну перешкоду, плюхатися всім тілом у холодне, бридке місиво...
Нагородою для всіх, хто цього дня не побоявся вийти на дистанцію, були солодкі подарунки від Святого Миколая, медалі та грамоти від обласного центру туризму і спорту учнівської молоді (директор Володимир Чепа), додаткові призи кращим - від сільської громади Бобовища (голова сільради Володимир Козак).

Наші виступили так:
 Василь Морозов, Мукачево, СК "Товариш"
Ч-16 (13 уч) дистанція 4,3 км/70 м, 19 КП
1. Василь Морозов, Мукачево 31.41
2. Зубенко Олександр, Ужгород 35.54
3. Хойдра Сергій, Кам'яниця 37.09
4. Колесник Георгій, Мукачево 38.43
6. Гаршанін Дмитро, Мукачево 46.56
7. Павлов Олександр, Мукачево 47.34
Ж-16 (8 уч) дистанція 3,2 км/50 м, 11 КП
1. Шозда Наталія, Мукачево 37.00
2. Левкулич Діана, Бобовище 55.19
3. Москалець Наталія, Ужгород 1:19.07
Владислав Французов, Мукачево, СК "Товариш"
Ч-14 (18 уч) дистанція 3,8 км/60 м, 13 КП
1. Французов Владислав, Мукачево 29.43
2. Бубряк Едуард, Мукачево 37.15
3. Козловський Володимир, Ужгород 41.38
8. Федака Василь, Бобовище 57.11
Федака Микола та Туряниця Іван (обидва з Бобовища) - дискв.
 Ганна Петрова, Бобовище, СК "Товариш"
Ж-14 (8 уч) дистанція 2,7 км/50 м,12 КП
1. Рахманова Лоліта, Ужгород 33.55
2. Петрова Ганна, Бобовище 35.25
3. Мішкулинець Наталія, Бобовище 38.32
5. Золтан Олександра, Мукачево 52.52

Ч-12 (16 уч) дистанція 3,4 км/50 м, 12 КП
1. Гонак Мирослав, Бобовище 29.12
2. Паламарчук Станіслав, Ужгород 30.11
3. Шелест Ілля, Мукачево 30.13
4. Шин Станислав, Мукачево 32.17
5. Козар Василь, Бобовище 34.10
6. Сватко Артур, Мукачево 37.09
7. Анталовський Артем, Бобовище 41.50
8. Береш Владислав, Бобовище 42.04
9. Косарєв Володимир, Мукачево 44.46
13. Кузьма Олександр, Череївці 1:07.57
15. Козар Владислав, Бобовище 1:25.10
Ж-12 (15 уч) дистанція 2,58 км/30 м, 10 КП
1. Гліба Наталія, Бобовище 36.00
2. Моїсеєва Анастасія, Мукачево 44.43
3. Іванюк Аліна, Ужгород 1:23.20
Мішкулинець Крістіна, Бобовище зійшла

Ч-10 (4 уч) дистанція 1,76 км/20 м, 7 КП
1. Василина Андрій, Ужгород 48.35
2. Гонак Максим, Бобовище 50.41



Судді: карту підготував та дистанції спланував Олександр Цепурдей; встановили дистанцію Руслан і Олександр Касьянови, та Петро Назаренко; секретаріат "закрили" Сергій Готра і Георгій Фечо; чітку роботу старту та фінішу організували Ніна Расчупкіна, Віра та Олексій Ждановичі, Ференц Гутлебет.
Фотографії тут

15 коментарів:

  1. Враження від знагань неперевершенні!!!! Нам трішки помішала погода!!!!! Під час дощу важко бігати в полі!!!!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Мені дуже сподобались сьогоднішні змагання. Погода трішки підвела, було би краще якщо б не було дощу. Через це було дуже слизько і багато болота. Але це не зупиняло учасників змагань. Також сподобалась карта і місцевість. Але в мене виникли труднощі з 7 КП тому, що дорога проходила через струмок і затопило перекладину. Довелося багато оббігати.
    Пізніше цю ж канаву довелосядолати коли бігла на останнє КП. Я навіть не уявляла що там могло бути так глибоко:)- подолала його вбрід по пояс у воді.=)
    А в цілому дистанція була не важкою. В результаті була першою. Я дуже вдячна організаторам цих змагань:)

    ВідповістиВидалити
  3. Я дуже вражений зимовими змаганнями із спортивного орієнтування! Хоча погодні умови були несприятливими, результати ми показали не погані! Дуже сподобалося місце проведення змагань! Чудова дистанція, однак шкода що рівень води у потічках був великий! Мені прийшлося двічі "купатися", навіть карту втопив, зате враження незабутні! Мені дуже сподобалися змагання і я не забуду цей день ніколи!

    ВідповістиВидалити
  4. Мені дуже сподобалось, вражень дуже багато, тільки з погодою не пощастило. Претензій до судів немає!

    ВідповістиВидалити
  5. Змагання були дуже захоплюючими. Через дощі було важко бігати, але попри все було багато учасників. Бобовищенські зібрали дуже багато медалей. І зайняли призові місця...

    ВідповістиВидалити
  6. Змагання мені сподобалися,спасибі суддям - учасники не перевдягалися на вулиці,а був спеціально для цього виділений спортивний зал.Вразило те,що деякі учасники заради КП переходили струмки глибиною до грудей.Перегони між пунктами були достатньо довгими, це забирало багато сил,але було і цікаво.Мені моя дистанція сподобалася і карта легко читалася.Але погодні умови бігати та читати карту трохи заважали.Карта була у файлі, але навіть це не допомагало,тому, що дощ йшов дуже сильно і з-за цього у файл потрапляла вода.І карта від цього починала текти ,та розпадатися.Це мені дуже не сподобалося.Нагородження провели чудово. І приз був чудовим.

    ВідповістиВидалити
  7. Моє враження від змагань в Бобовищах дуже позитивне. Карта Олександа Цепурдея дуже мене порадувала своєю точністю та цікавою дистанцією. З-за зливи додалося чимало води, що створювала додаткові перешкоди для бистрого подолання дистанції, але ж для справжнього орієнтувальника немає нездоланних перешкод(мені в деяких місцях навіть довелося плисти). Дошкуляв також сильний вітер, але все одно було класно.

    ВідповістиВидалити
  8. Сьогоднiшнi змаганя менi дуже сподобались, тiльки дощ трохи заважав.Багато разiв падала, тому й не змогла прибiгти швидше.Я б хотiла щоб таких змагань було бiльше!

    ВідповістиВидалити
  9. Все дуже сподобалось! Крім погоди. На 3 кп на карті розклеївся файлик й вся вона до 9 кп розмокла - довелося забігати на фініш за новою,а так все дуже сподобалось!

    ВідповістиВидалити
  10. Змагання дуже сподобались! Все було супер,крім погоди(. Та дощ не зупиняв учасників і це добре! Взагалі карта була легкою, лиш тільки з 7 Кп були невеличкі прнблеми,бо треба було багато оббігати,щоб не лізти в холодну воду. Для мене змагання були веселі та захоплюючі. Я б з-задоволенням побувала ще раз на таких змаганнях!

    ВідповістиВидалити
  11. А мені найбільше сподобалися оригінальні грамоти, медалі та класні фотоальбоми - подарунки від Бобовищенської сільської громади. Було приємно отримувати їх. І чай гарячий після дистанції - у кафе поруч з фінішем.

    ВідповістиВидалити
  12. Дякую всім за теплі слова. Ми старалися заради вас.

    ВідповістиВидалити
  13. Мені дуже сподобались змагання в Бобовищах.Ніхто навіть не звертав увагу на те, що ЛИВ ДОЩ!Я дякую організаторам за те, що постаралися зробити змагання в с.БОБОВИЩІ. Чекаю не дочекаюся наступних змагань.

    ВідповістиВидалити
  14. Я дуже люблю спорт! Я завжди мріяла стати спортсменкою по орієнтуванні і моя мрія збудеться! Тому я буду прикладувати всі зусилля для здійснення своєї мрії! Змагання, які відбулися 17 грудня,стали одними з найцікавіших ступеньок мого життя! Я дуже рада, що саме в моєму селі відбулася ця першість. Дякую всім, хто прикладав зусилля для того, щоб змагання відбулися!!!

    ВідповістиВидалити
  15. Змагання були просто супер! Найбільше мені запам'ятався стрибок через струмок на 9КП і коли я трохи не впав у яму. Дуже сподобалося, що були чіпи, а не компостери. Дистанція була не складною і не легкою, але щоб пробігти її потрібно було подумати. Найбільше мене засмутила погода. Я з нетерпінням чекатиму на наступні змагання!

    ВідповістиВидалити

Показуємо, що ми живі і не боїмося!

Публікуємо сторінки щоденника Миколи Плюйка – одного з найсильніших орієнтувальників України 70-80-х років минулого століття. Багато років ...