13.11.10

Чемпіонат Закарпаття, день перший

13 листопада, Ужгород, майже 200 учасників змагань з різних регіонів області. Судді затримали старт і нам довелося уїжджати так і не дочекавшись результатів, то ж повну картину будемо знати лиш завтра. З того, що точно відомо про наших: Саша Золтан перемогла серед наймолодших дівчат, Саша Касьянова, Ніна Расчупкіна та Валерія Бірюкова зайняли три перших місця у Ж-21, Сергій Расчупкін та Андрій Харченко 5-6 серед чоловіків, Руслан Касьянов переміг серед ветеранів.

Загальне враження від дистанцій: для дорослих - тверда четвірка (навіть з плюсом), для спортсменів 12 та 14 груп - двійка (з мінусом).

Стисло враження про змагання від 28-річного майстра спорту України Андрія Харченка (зараз, на жаль, Андрій вже відійшов від активних тренувань, а не так давно він був призером національних чемпіонатів і навіть чемпіоном Європи серед юнаків!): - Вперше за кілька останніх років вибрався на змагання. Чудовий день! Сонячна погода та особлива, непередавана атмосфера лісу надихали. Я розумів, що єдиним моїм козирем перед тими, хто  тренується є чималий досвід, адже з картою давно не бігав і швидкості мені тепер явно не вистачає.
Головним завданням для себе визначив спокійно стартувати і без помилок взяти перші КП, та, на жаль, з цим не впорався і відразу "злив" секунд 40 – призми КП були дуже заховані і я зрозумів, що надалі треба бути акуратнішим. Далі пішло краще, на пункти заходив з точних прив'язок. На жаль, клас багатьох доріг не відповідав дійсності, часто зустрічалися й нові – на карті не показані. Та в цілому дистанція мені сподобалася і своїм результатом я задоволений – із завданням впорався, зробивши помилок всього на 2-3 хвилини.
Для новачків можу дати пораду: зі старту ніколи не рвіть з усіх сил, і ніколи не забувайте про компас - на дистанції він ваш надійний друг.
Одне зауваження й для судів: не знаю хто планував дистанції для спортсменів молодших груп, але, на мою думку, зробив він це абсолютно не компетентно, просто з’єднавши найближчі до фінішу КП дистанції Ч-21. Шкода було тих малюків, які прочісували стрімкі схили в пошуках висячих промоїнок чи ямок, це все одно, що школярикам-першачкам дати завдання з підручника для математики 11-го класу. Женіть цього дилетанта з суддівської колегії, або він вам розжене всіх новачків.


Дистанції для спортсменів-новачків. Фотографії тут

Немає коментарів:

Дописати коментар

Показуємо, що ми живі і не боїмося!

Публікуємо сторінки щоденника Миколи Плюйка – одного з найсильніших орієнтувальників України 70-80-х років минулого століття. Багато років ...